V šolskem letu 2015/16 dijaki Srednje frizerske šole Ljubljana lahko kandidirajo za opravljanje praktičnega usposabljanja v tujini. Usposabljanje se bo izvajalo na Kanarskih otokih (Španija), v Milanu (Italija), v Bekesu (Madžarska), na Dunaju (Avstrija) in v Bragi (Portugalska) in v primeru razpoložljivih sredstev tudi v Le Puy en Veleyu (Francija) in Seinajoki (Finska).

Prijave morajo ustrezati razpisnim pogojem, zato si predhodno dobro preberite Pravila za izbiro dijaka za opravljanje praktičnega usposabljanja v tujini na šolski spletni strani. Pravila vsebujejo tudi jasne kriterije za izbor dijakov. Prijave lahko oddajo tudi dijaki, ki so uspešno zaključili šolanje na SFŠ v šolskem letu 2014/15.

Prijaviš se tako, da po elektronski pošti pošlješ:

1.      Europas življenjepis (lat. Curriculum Vitae ali kratko CV)  v angleščini. Obrazec najdeš na spletni strani: https://europass.cedefop.europa.eu/editors/en/cv/compose.jsp?forward=before?localeStr=sl_SI# . Zelo pomembno je, da vsa navodila natančno prebereš. Na desni strani te spletne strani predlagamo, da klikneš na Five basic principles for a good CV, kjer so podana navodila v slovenščini za dober CV. Pri osebnih podatkih klikni na  Extra fields, kjer označiš tudi svoj spol in datum rojstva. Podatke sproti shranjuj. Ko izpolniš vsa polja (Digital competence je zadnje), lahko na desni strani dodaš tudi fotografijo in morebitne priponke – predlagamo fotografije tvojih odličnih frizerskih kreacij. Ta življenjepis se bo nato poslal delodajalcem v frizerske salone v različne države in bo torej tvoj prvi stik z delodajalci zato predlagamo, da se zelo potrudiš.

2.      Motivacijsko pismo v sloveščini.  Motivacijsko pismo naj vsebuje tvoje osebne podatke, katero destinacijo si želiš in zakaj, kakšna so tvoja pričakovanja in kako boš izkušnje in znanje prenesel na svoje sošolce. Prav tako obrazloži, zakaj si ravno TI prava izbira za mednarodno mobilnost, kaj so tvoje najboljše kvalitete in veščine in kako boš zastopal šolo. Lahko napišeš še vsa ostala neformalna znanja.

 

Prijavo pošlješ koordinatorki mednarodnih projektov Stanki Platiša Pogačnik (mobility@frizerska.si) do vključno 9. 10. 2015 do polnoči. Komisija, ki jo imenuje ravnateljica, bo pregledala prijave in pripravila izbor dijakov. Vse prijave, ki prispejo po zgoraj določenem roku, bodo zavrnjene ne glede na vsebino prijave ali razlog zamude.

Obvestilo o izboru bo objavljeno 20. 10. 2015 preko e-pošte.  Prijaviš se lahko le s svojega e-naslova, prijave s strani staršev se ne bodo upoštevale. Pogum in srečno!

Stanka Platiša Pogačnik
Koordinatorka mednarodnih projektov

Ljubljana, 28. 9. 2015

Razpis v pdf obliki: Razpis v PDF

Pravila v PDF: Pravila PDF

Dostopnost